ное 21

Житейски събития, които ни правят щастливи

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексът е най-приятната човешка дейност, изведе като резултат проучване на Университета на Кентърбъри в Нова Зеландия. Изследователите изготвят класация на дейностите, които носят най-много и съответно най-малко щастие в ежедневието.Според психолози, хората могат да се стремят да увеличат благосъстоянието си чрез три основни поведенчески модела - постигане на удоволствие, ангажиране и значение.Доставянето на удоволствие, като път към щастието, означава да се чувстваме добре и да се наслаждаваме на сетивни удоволствия, например от хапването на любим десерт. Ангажиментът е това, което изпитваме, когато сме напълно погълнати от някаква дейност, свързана с работата или хоби.Отдаването на смисъл и значение на дейностите, които извършваме, и съответно степенуването им по важност също е начин да се стремим към щастие.
Според класацията, категорично сексът е най-приятното занимание. Употребата на алкохол и посещението на партита са на второ място по отношение на удоволствието, но са на десета позиция по значение. Сред останалите приятни дейности са доброволчеството, грижите за децата, слушането на музика, социалните контакти, хобита, пазаруване, играене на компютърни и други игри.
Чувството на неразположение и боледуването са сред най-неприятните дейности. Други такива са домакинската работа, учене, писане на текстови съобщения, посещението на лекции, работа с компютър и др.Като особено неприятно състояние се посочва безсънието.Повече за проблемния сън в интервюто ми за вестник “БЪЛГАРИЯ ДНЕС” В броя утре-22.11-четвъртък в здравното приложение.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат