дек 10

Злоупотребата с канабис може да доведе до лудост

публикувано от: доктор Веселин Герев

Употребата на марихуана може да има широкообхватни последици, като краткосрочна загуба на паметта и повишаване на сърдечната честота.Според специалисти това до голяма степен се дължи на активната съставка в марихуаната, алкалоида делта-9-тетрахидроканабинолът (THC).
Той играе ключова роля във формирането на паметта, обясняват учени.Редовната употреба на марихуана увеличава риска от проблеми с паметта и други когнитивни нарушения.Други ефекти от употребата на марихуана са: Забавени реакции и нарушения в координацията на движение, което увеличава риска от травми и наранявания, както и шофьорските и други операторски умения. Липса на правилна преценка. Злоупотребата на канабис е една от причините за рисковото сексуално поведение. Марихуаната може да ускори пулса от 20% до 100%, което увеличава риска от сърдечен пристъп. Много уязвими са предразположените към сърдечни проблеми. Наблюдават се и резки промени в настроението,което може да варира от силна еуфория до апатия,агресивност, раздразнителност, параноя, депресия, тревожност.
Продължителната и редовна употреба на марихуана може да доведе до пристрастяване, проблеми с възприятието и паметта, респираторни проблеми, като хронична кашлица и бронхит, повишен риск от психоза и когнитивен упадък .

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат