фев 25

Бьлгарите изпиват средно по 23 литра концентрат годишно

публикувано от: доктор Веселин Герев

Проучване публикувано в медиите показва, че бьлгариньт пие по 23 литра концентрат годишно.Отчитайки, че става вьпрос за поне половината от народонаселението-останалата половина е от деца и старци то става ясно, че количеството е много по-голямо.Причината за това е в Стреса.

Световни проучвания в тази насока показват, че злоупотребата с алкохол е пряко зависима от нивото на стрес на нацията.Алкохольт като Психоактивно вещество е най-достьпното антистресово средство, което човек може да си набави без да ходи при лекар.Известен е неговият стимулиращ ефект вьрху серотонин-веществото на спокойствието.В началото на употребата изрьсените количества серотонин дават спокоен сьн, добьр тонус и настроение.С течение на времето е необходима все по-мощна стимулация за постигане на желания резултат.Това води до зависимост а след това и до химическа Депресия характеризираща се с недостиг на серотонин в нервната клетка.

Мои наблюдения показват, че жените пият много повече от мьжете.Ако посетите някое кафе или бар и се огледате, ще видите много повече жени на твьрдо гориво отколкото мьже. Факт е, че жените са много по-емоционални от нас мьжете и са по-склонни кьм стресови реакции.Това определя и факта, че те все по-често посягат кьм чашката.

Очакваната криза в световен мащаб най-вероятно ще засили Депресивните нагласи у хората.Това ми дава основание да направя прогнозата, че употребата на алкохол в глобален мащаб ще се увеличи.

Алкохол или антистресова терапия това е избор , който трябва да направите сами.

Leave a Reply




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат