апр 14

БЕЗСЬНИЕТО ИЗЛИЗА СКЬПО НА ОБЩЕСТВОТО

публикувано от: доктор Веселин Герев

Шестдесет и шест на сто от европейците имат проблеми сьс сьня, е установило специално проучване сред 6694 европейци на възраст над 18 години от се­дем страни. Изследването по­казва, че навиците и практиките, свързани със сьня, се различа­ват в отделните страни от Евро­па, както и качеството на сьня се различава между нациите. Не съществува ясна причина защо някои нации спят по-добре от други, въпреки тоаа са направе­ни някои връзки с културалното поведение и различия, свързани сьс сьня. Изследването описва поляците като най-засегнати и имащи проблеми с безсънието -приблизително две трети или 76 процента. Разстройствата на съня засягат около 238 млн. души по света. В САЩ почти 60 млн. се оплакват в инсомния. Според Американската психиатрична асоциация това води до крат­косрочни и дългосрочни здра­вни рискове. Докато за Европа все още има малко информация за директни­те и индиректните разходи, свързани с проблемите на сьня, за САЩ е установено, че инсомнията струва на обществото до 107 билиона долара годишно директни и индиректни разходи.

Хората, засегнати от раз­стройство на съня, страдат от понижена бдителност, нарушена работоспособност, лоша кон­центрация и прекомерна дневна сънливост. Те също се оплакват от повишена раздразнителност и промени в настроението, ко­ето може да окаже негативно вьздействие върху взаимоотно­шенията с околните. Проучване­то показва, че независимо от наличието на широк спектър от терапевтични възможности за имащите проблеми сьс сьня, много малко хора в Европа тър­сят подкрепа от лекар. У нас решение на този проблем има и то без да ходите на лекар. Това може да стане като си закупите без лекарско предписание естествения хормон на сьня - Мелатонин Амброз форте.Моят опит показва, че само една таблетка Мелатонин Амброз форте дава така желания сьн още след пьрвия прием без да предизвиква отпадналост на следващия ден.

Това не е лекарствен продукт и кьм него не се предизвиква зависимост.Сьветвам всички, които имат проблем сьс сьня да го изпробват и да споделят мнение с останалите посетители на блога ми в коментарните рубрики.

Leave a Reply




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат