ное 7

Оргазмът лекува

публикувано от: доктор Веселин Герев

Когато страдаме от някаква болка и неразположение, по-голямата част от хората посягат към някой медикамент, който да доведе до облекчение.Оказва се, че оргазмът има лечебни свойства и може да бъде полезен при различни неразположения – от главоболие до предменструални болки.Специалистите обясняват, че този „лек“ поддържа здравето и баланса в организма. По време на оргазъм, се освобождават естествени невромедиатори като допамин, ендорфини и серотонин, които водят до усещането за щастие, топлина, зачервяване или сънливост.Когато достигнат до кръвообращението, тези вещества  облекчават неразположението  и дават усещане за щастие.
По време на върховното сексуално удоволствие, се повишава прагът на болката, което помага за блокирането й.Оргазмът може да помогне при мигрени или главоболие -според проучване от 2013 г. Изследователите откриват, че облекчението настъпва, без значение от партньора, позицията или дори вида сексуалната активност. За да се постигне този ефект обаче, трябва да достигнем до пълен оргазъм. Има данни за 40-годишен мъж, който успява да пребори хълцането си точно по този начин.
Този приятен метод за справяне със състоянието е ефективен и сред жените, сочат данните на проучване от 1990 г., което е публикувано в Journal of Internal Medicine. То установява, че оргазмът може да бъде изключително полезен в случаите на упорито хълцане.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат