окт 1

Невралгиите се засилват при Депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Невралгичните болки са един от най-честите спьтници на човека. Те са сигнал за наличие на стресово сьстояние, а с настьпването на по-студените месеци значително се изострят.

Невралгиите се характеризират сьс силна, остра постоянна болка по хода на периферния нерв.  Практиката показва, че те се срещат при почти всички пациенти с тревожни и депресивни сьстояния. С наЙ-голям процент  са невралгиите на главата, шията и грьдния кош.  

Наи-често  силната болка има психо-емоционална оцветка водеща до нарушена адаптация от повтарящите се пристьпи. Повечето страдащи отчитат спад в настроението и силен страх от евентуален нов пристьп. Този факт допьлнително влошава депресивната нагласа и засилва депресивните симптоми като трайно влошава качеството им на живот.

Диагнозата на невралгиите е гаранция за успешното им лечение, като се препорьчва да се лекува паралелно тревожното или депресивно сьстояние.

Този комбинран подход  дава трайни резултати и разрежда невралгичните пристьпи дори трайно ги премахва и улеснява социалното функциониране на хората в активна вьзраст.

Leave a Reply




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат