май 19

Добрият сън подобрява паметта

публикувано от: доктор Веселин Герев

Редица проучвания установяват ползите, които сънят носи за мозъка, и по-конкретно на когнитивните способности и паметта. Не беше ясно обаче по какъв начин сънят подобрява паметта и способността за учене.Ново проучване, проведено от изследователски екип от САЩ и Китай, използва напреднала микроскопия, която показва формирането на нови връзки между мозъчните клетки – синапсите.
Изследователите провеждат лабораторно проучване, при което наблюдават „жив“ мозък с микроскоп, за да разберат како се случва, когато му се осигурява сън и когато той липсва. Установява се, че по време на сън се образуват значително повече връзки между невроните, което в много голяма степен благоприятства когнитивните функции. И чрез „разрушаването“ на определени фази на съня, за формирането на паметта са необходими различни вълни на съня. По време на този процес, мозъкът „преглежда отново“ активността от изминалия ден.До момента се знае още, че липсата на сън може да доведе до развитието на различни здравословни проблеми като диабет,рак,инфаркт,инсулт. Причината за недобър сън е недостига на МЕЛАТОНИН -естествения хормон на съня. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ
стехнология на контролирано освобождаване е единственият продукт на световния пазар,който доставя необходимото количество МЕЛАТОНИН на нервната клетка през цялата нощ.Това е гаранция за добър по количество и качество сън и предпазва от усложненията,причинени от липсата на на сън.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ Е ИЗЦЯЛО ПРИРОДЕН ПРОДУКТ И ПРИЕМЪТ МУ НЕ ПРЕДИЗВИКВА ЗАВИСИМОСТ.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат