юни 3

Приемът на антидепресанти стимулира престъпно поведение

публикувано от: доктор Веселин Герев

Продължителният прием на антидепресанти увеличава риска от проява на престъпни наклонности, твърдят финландски учени.Те открили, че дори еднократна доза антидепресант е достатъчна, за да предизвика изменения във функционалната архитектура на човешкия мозък.Сканиране, проведено с участие на хора преди и след приемане на доза медикамент, повишаващ нивата на хормона серотонин, предизвикало изменения в невронните съединения. Те продължили за около три часа.Участниците в изследването прекарвали около 15 минути в скенера, който измервал насищането с кислород на кръвотока в главния мозък. Изследователите разглеждали триизмерно изображение на мозъка на всеки човек чрез измерване на количеството връзки между най-големите блокове, известни като воксели.
Анализът на невронните мрежи на целия мозък показал, че една доза антидепресант нарушава вътрешните връзки в повечето зони на мозъка. Оттам настъпват множество промени в съзнанието и поведението на човека.По-интересно е, че подобно психологическо свойство имат и обезболяващите, които обикновено се считат за по-безопасни и са често приемани. Според учените те са дори по-опасни от успокояващите, тъй като директно атакуват нервната система, променяйки заучените възприятия на индивида.Така те повишават опасността от посегателство над друг човек с 95 до 206%.
Екипът от Финландия споделя, че това е едно от вероятните обяснения как психично здрави хора, без криминално минало в един момент се променят и извършват тежки престъпни деяния.Причина за тези прояви е рязкото покачване на серотониновото ниво провокирано от антидепресантния серотонинов блок.За да се избегнат тези неприятни моменти  е синтезиран готов серотонин на таблетки.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е продукт на високи технологии,съдържащ прекурсорите на серотонин.Той осигурява физиологично стабилизиране на серотониновото ниво без да осъществява серотонинов блок.Това означава нормализиране на серотонина без предозиране и странични ефекти.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е изцяло природен продукт и приема му не създава зависимост.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат