юли 14

В резултат на травма на главата най-често се развива контузия на мозъка, която може да има две форми -мозъчна контузия и комоцио или мозъчно сътресение.Контузията на мозъка се развива в резултат на настъпили морфологични мозъчни изменения. Освен това са налице и много функционални отклонения.
Симптомите, с които протича състоянието на мозъчна контузия, могат да бъдат много различни и зависят от вида, тежестта и локализацията на нанесените травматични увреди. В тези условия може да се развие загуба на съзнание или нарушение в нормалното съзнание след нанасяне на травмата. Най-чести  симптоми след травмата са главоболие, световъртеж,  гадене и повръщане, дразнене от светлина и повишена емоционалност и страх. Също така е възможно да се види разлика в широчината на зениците, отпадна неврологична симптоматика или потичане на кръв от носа или ушите. При по-тежките травми с увреждане на мозъчната кора може да се наблюдават прилошавания като колапс.
Лечението на мозъчна контузия се извършва от специалист в зависимост от наблюдаваната симптоматика. Тъй като прилошаванията са подобни на паническите пристъпи е важно да се диференцират и да се проведе подходящо лечение.Антидепресанти и невролептици влошават допълнително състоянието.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат