юни 10

Хигиена на храненето предпазва от рак

публикувано от: доктор Веселин Герев

Основен аспект на АНТИЕЙДЖИНГ-борба с остаряването-е рационалното хранене.То включва не само намалено и равномерно количество на поетата храна но и приемането на разнообразни и качествени продукти.От жизнено важно значение е функцията на Сьрдечно-сьдовата, Нервната и Костно ставната система. За да предпазим сьрцето и сьдовете от преждевременно сьстаряване е необходимо да не се натрупва в тях `лош` холестерол.За тази цел е желателна консумацията на храни, съдържащи растителни мазнини и бедни на `лош` холестерол.Такива са зехтина и соята.Соята е в основата на производството на заместители на млечните продукти и месото. Тя не сьдьржа холестерол и вьглехидрати а единствено белтъчини.Почиства съдовете от отложените мастни плаки и така подобрява функцията на сърцето и мозъка, като ги снабдява по-добре с кислород.
Много важни за мозъка са омега 3 мастните киселини.Те се съдържат изключително много в рибата и рибните продукти.Препорьчва се два пъти седмично консумация на риба за да се сьхрани функцията на мозъка и оттам на психиката и да се предпазим от бързоразвиваща се Деменция-старческо оглупяване.
За ставите и костите е необходимо да се консумират храни, съдържащи калций.Такива са сиренето и млечните произведения.Ако към рационалното хранене се добави и МЕЛАТОНИН, който е най-мощният антиоксидант ще се постигне перфектната комбинация за предпазване от ракови заболявания.

Leave a Reply




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат