яну 20

Безразборният секс води до депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Водещите безразборен и случаен полов живот са изложени на по-голям риск от депресия. Специалисти установяват по-високи нива на обща тревожност, социално притеснение и депресия сред студентите, които наскоро са имали полов акт с непознат или с човек, с който са се запознали дни преди акта.В проучването взимат участие 3900 хетеросексуални студента. 11% от тях, повечето от които мъже, съобщават, че през последния месец са имали чести случайни сексуални партньори.
Доброволците сами споделят за повишена тревожност и депресия вследствие на безразборния си сексуален живот.Резултатите от проучването сочат, че  студентите, които имат случайни полови контакти имат високо ниво на тревожност и влошена успеваемост от  психологичния стрес.Изследователите се надяват на допълнителни проучвания в тази насока, за да се установи дали не е в сила и обратната връзка, а именно психологичният стрес и проблеми да тласкат хората към  случаен и безразборен секс.
Оказва се, че жените реагират по-негативно по отношение на случайния секс за разлика от мъжете. Причината  може да се търси във възможността  мъжете да имат повече сексуални партньори от жените.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат