авг 17

Краят на отпуската действа стресиращо!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече хора се оплакват ,че кьм края на отпуската си започват да се чувстват стресирани.Този феномен се наблюдава вече няколко години.
За това си има психологично обяснение.Най-честа причина се изтьква това , че отпуската е кратка и човек не си почива достатьчно качествено. Много често хората си поставят и цели , които не могат да осьществят и така нивото на стрес нараства.Други пьк използват почивката за да свьршат някоя неотложна работа-например домашен ремонт и по този начин не намират време за себе си.
Като най-голяма грешка обаче аз отчитам неспособността на повечето хора в активна вьзраст да почиват. Всички чакат лятото за да получат отпуск и тогава да релаксират а това трябва да се прави ежеседмично.
Психиката на всеки човек има седмичен ритьм.Тя е настроена да се натоварва 5 дни и два дни да релаксира. Това обаче не се практикува от работещите.
Те се ангажират сьс всевьзможни ангажименти през почивните дни и така трупат умора и стрес.
Моята препорька е да се сьчетават натоварването в ежедневието с почевка според вьзможностите на всеки за да може след това човек да е работоспособен и да не се нуждае от едноседмично вработване след период на няколкоседмичен отпуск.
Ако това не помогне не се колебайте да търсите помощ защото в началото на септември депресивните симптоми драстично се засилват.

Leave a Reply




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат