фев 19

Лекарствата, използвани за борба с депресиите, са най-употребяваните лекарства с рецепти в САЩ, се казва в ново американско правителствено изследване. Данните на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията показват, че лекарите изписват антидепресанти по-често, отколкото лекарства срещу високо кръвно налягане, повишено ниво на холестерин или астма.
Употребата на антидепресанти и други психотропни (влияещи на биохимичните процеси в мозъка) препарати в САЩ за последните 10 години се е увеличила почти три пъти, отбелязват авторите на изследването.Подобна тенденция говори за това, че американците вече не се страхуват да се обръщат за помощ при сериозни психологични проблеми.
Депресията е основен проблем за съвременния човек.У нас обаче осемдесет процента от страдащите не ходят на лекар и се самолекуват. Това постепенно влошава състоянието им и прави депресията резистентна на терапия.Много от страдащите не осъзнават, че лекувайки безуспешно високо кръвно налягане или наднормено тегло всъщност “лекуват” следствията от ДЕПРЕСИЯТА а не първопричината-т.е.самата депресия.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат