фев 8

Стресът е основна причина за безсънието!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Причините за безсънието могат да се коренят в психично заболяване. Сред тях е депресията, тревожността, афективните, невротични и органични разстройства.
По принцип причина за това затормозяващо състояние е хроничната преумора, и то интелектуална преумора. Когато мозъкът е постоянно напрегнат и не е в състояние да се изключи дори през нощта. То често застига тези, които се занимават с отговорна работа и решават проблеми буквално 24 часа в денонощието. Животът на тези хора по принцип е разписан до минута, защото от тях зависи успехът на фирмата и благосъстоянието на близки и роднини. Затова имат много работа, много отговорности. Животът на съвременния делови човек е непрекъсната работа. Ако той се отпусне, конкуренцията може да му отнеме част от дейността. Така че той трябва да бъде нащрек.
Мозъкът обаче, работейки в такъв напрегнат режим, в един момент може да откаже да изключи. И се улавяте, лежейки в леглото, да мислите непрекъснато, да пресмятате и съобразявате. Мислите за работата пълзят в главата ви и не ви дават да заспитеИ хора, които не работят денонощно, също могат да изгубят нормалния си сън. Всеки проблем, който преследва човека, е способен да го изкара от релси. В такава ситуация еднакво страдат и видният академик, и обикновеният ученик. Същността на проблема не е в това, над какво именно мислите и страдате. Проблемът е доколко мозъкът съумява да се справи с поставената задача. Първото, което прави човек, неуспял вече няколко денонощия да спи, както трябва, е да се отправи към аптеката за сънотворни. Съвременен начин за справяне с безсънието е приема на естественият хормон на съня- МЕЛАТОНИН.Тъй като това е субстанция, която се разгражда много бързо е важно продукта да е високотехнологичен.На пазара в България има само един вид Мелатонин с контролирано освобождаване и това е МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ-продукт на високите технологии.Той действа още от първият прием и осигурява благодарение на своята уникална формула бърз и пълноценен сън през цялата нощ.За да закупите МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ НЕ Ви е необходима рецепта от посещение при лекар.Продукта не създава зависимост .

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат