мар 18

Днес се отбелязва световният ден на съня!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Една трета от живота на човек преминава в сън. В краткосрочен план хората, засегнати от най-честото разстройство на съня, инсомнията, страдат от понижена бдителност, нарушена работоспособност, лоша концентрация и прекомерна дневна сънливост. Те са и по-раздразнителни.Световната асоциация по медицина на съня обяви 19 март за Световен Ден на съня още през 2007 г.От нарушения на съня се оплаква всеки четвърти човек по света.
Проблеми със заспиването и съня имат и децата, когато е нарушен режимът сън - бодърстване, при прекомерно натоварване в училище и висене пред компютъра.
Проучвания показват, че жените спят средно по 9 часа и 7 минути на денонощие, а мъжете - с минута повече. Най-дълго си почива царят на животните - лъвът, който отделя за сън по 19 часа дневно, а неговите роднини - котките, мързелуват по 14 часа.
Смисълът на Световният ден е да подчертае значението на пълноценната почивка за нашето здраве. В забързания съвременен свят отделяме все по-малко време за отдих, а това рано или късно се отразява на организма.Ако не спите поне по 7,5 часа на ден, рискувате да забавите метаболизма си, а това повишава рязко риска от напълняване. 45 минути по-малко сън на ден забавят метаболизма с 6%.Следобедната дрямка, така популярна в Испания, Гърция, Италия, има освежаващо действие както върху тялото, така и върху психиката - дори да затворим очи само за половин час. Причина за безсънието е нарушената секреция на хормона МЕЛАТОНИН,по-точно неговият недостиг в нервните клетки.Основно решение на проблема е внасянето на МЕЛАТОНИН отвън за добавяне на липсващите количества.Ако внесете ОБИКНОВЕН мелатонин той се разгражда от организма в рамките на час и това е недостатъчно за набавяне на липсващият в нервната клетка такъв.Усилията на науката са в посока на откриване на механизъм за ефективно добовяне на хормона.В резултат се синтезира МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ-продукт на високи нанотехнологии. Само МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ е с котролирано освобождаване и поддържа нивото на хормона МЕЛАТОНИН през цялата нощ.Ефект още от първата таблетка!

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат