мар 21

Сексуална анорексия-нов проблем при тийнейджърите

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексуалната анорексия засяга най-вече млади хора в периода между 20 – 25-тата им годишнина.
Какво представлява сексуалната анорексия и какво я предизвиква?
Днешните младежи, за които интеренет комуникацииите са неразделна част от ежедневието, са изложени на риска да развият сексуална анорексия, позната още като сексоресия. Става дума за това, че честото посещение на порнографски сайтове и прекарването на голям период от време всеки ден в наблюдение на сексуални сцени, може да доведе до влошаване на сексуалните функции и понижаване на либидото при представителите и на двата пола.
Според изследователите този феномен се наблюдава най-вече при хора на възраст между 20 и 25 години, тъй като от тях се очаква в най-голяма степен да бъдат сексуално активни, но те неутрализират тази си потребност чрез материали с порнографско съдържание.
Рискове от това да развият сексуална анорексия съществува и при тийнейджъри, но при тях те са по-малки, тъй като подрастващите са по-любопитни –интересът да изпробват самите те видяното в порнофилмите надделява над негативното въздействие на филмите за възрастни.
При хора на възраст на 35 рискът от сексорексия е най-малък, тъй като се предполага, че те в голяма степен са преживели една немалка част от нещата, които са преплетени в порносюжетите. Последна мода сред тийнейджърите е да се снимат клипчета по време на секс и да се показват в интернет.Това най-вероятно е провокирано от примера на много футболисти и фолкпевици,които за да увеличат популярността си уж случайно пускат „домашно” порно в нета.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат