апр 8

Нов психичен проблем-ЗАВИСИМОСТ КЪМ ФЕЙСБУК

публикувано от: доктор Веселин Герев

Болни” от “Фейсбук” и интернет вече могат да се лекуват Нарастват случаите с нервни разстройства заради пристрастеност към “Фейсбук”, чатове и порносайтове.
Зависимостта от чатовете в мрежата и от социалните мрежи от рода на “Фейсбук”, “Нетлог”, “Май спейс” и “Туитър” бележи скок най-вече сред млади и стари.
Ако се прекарват повече от 40 часа седмично в интернет, се стига до неминуемо безсъние, главоболие, проблеми в зрението и болки в гърба.
Това означава, че трябва да потърсите помощ от специалист, за да се освободите от зависимостта си, съветват експерти. Според някои изследвания зависимостта от социалните мрежи в интернет вече се превръща в истинска епидемия в Италия. Смята се, че 10% от редовните им посетители стават “дрогирани” от интернет. Най-голяма част поразени от интернет болестта са италианците на възраст 20-35 години.. Жертви на социалните мрежи обаче са не само младите служители, а и 40-годишните домакини, робини на чатовете. За много от седящите до пералнята и готварската печка италианки компютърът вече не е средство за убиване на времето, а е истинска дрога.
“Фейсбук” и чатовете обаче бележат все нови и нови жертви и в семейната сфера. Зачестяват все повече случаите на разводи заради изневери, разконспирирани именно чрез социалните мрежи. Ако по-рано жените са разкривали забежките на съпрузите си чрез космите, оставени по сакото или чрез любовните бележки, забравени в джобовете му, сега имейлите и съобщенията във “Фейсбук” са причина за разтурването на много бракове.Със сигурност мъжът е този, който се оставямного по-лесно да бъде хванат в крачка - заради разсеяността си и заради неспособността си да прикрива изневерите.
Представителките на нежния пол на възраст 20-45 години доминират в чатовете. Те са 60 на сто от посетителите в чата. Правят го, защото търсят промяна. Ако мъжкият подход към чата е „физически”, или с близки до тези в реалния живот искания и желания за секс и еротика, то жените се стремят по-скоро към прелъстяване.. За разлика от мъжете, които търсят най-вече бърз секс, жените нискат да овладеят нови територии в сексуалната сфера, да изпробват нови неща и игри, да обогатят сексуалния си опит.
Стремежът на мнозина да запълнят празнината в личния си живот заради липсата на обич е причина за експлозията на виртуалните изневери чрез чатовете. Или с други думи, ако мъжът влиза много често в чата, просто за да намери партньорка за секс, то жената влиза, за да се влюби.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат