апр 29

Алкохолът вреди повече на жените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Дори да може да бъде равностоен конкурент на мъжете в надпиването, всяка една дама изостава по отношение на здравословното си състояние. Казано с други думи, алкохолът нанася върху женския организъм по-големи последствия, отколкото върху този на мъжете
Негативното влияние на алкохола, което е характерно в по голяма степен за жените, се дължи и на това, че те по правило са по-дребни от мъжете. По-ниският ръст и по-малкото килограми правят концентрацията на алкохол в тялото по-висока и съответно създават предпоставка за увреждане на органите на по-ранен етап от злоупотребата с алкохол.
Ясно откроим негативен ефект алкохолът оказва и върху мозъкът на жените. Там се отделя по-голямо количество СЕРОТОНИН,който в началото предизвиква спокоен сън,тонус и настроение.С течение на времето консумираният алкохол започва да засилва депресивните нагласи,тъй като изчерпва серотонина в нервната клетка и предизвиква химическа депресия или психоза.Тъй като жените са по-емоционални от мъжете то вероятността за злоупотреба с алкохол при тях е много по-голяма.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат