май 17

Как да доживеем до 96 години

публикувано от: доктор Веселин Герев

Джак Лален някога пристрастен към захарта, а впоследствие гуру на телевизионния фитнес, проповядващ упражнения и здравословна диета на поколения американци, почина в Калифорния на 96 години.Лален, който се смята за бащата на модерното фитнес движение, си отиде след кратко боледуване от пневмония в дома си в Моро Бей, Калифорния.66-годишната му дъщеря Ивон Лален съобщи, че той е останал активен допреди няколко месеца.
Джак се е упражнявал по два часа на ден, като обикновено това е включвало 90 минути занимания с тежести и 30 минути плуване. Програмата се е променяла на всеки 30 дни.
Лален съветваше млади депресирани звезди като Бритни Спиърс, преминаващи през трудни моменти физически и психически, да развият у себе си чувство на гордост и дисциплина и да внимават какво слагат в тялото си - или по думите му “да наливат правилното гориво в машината”.Той обаче винаги е препоръчвал физическото възпитание да започва още от ранна възраст.Дневният му режим в продължение на години започва с тренировка, следвана от закуска с няколко твърдо сварени яйчени белтъка, чаша бульон, овесени ядки със соево мляко и плодове.Домашният фитнес става все по-популярен в България,показа проверка на БТА сред продавачите на фитнес уреди. Те отчитат чувствително нараснало търсене в сравнение с миналата година, и то не само по празниците.Най-често става дума не за професионалисти, а за хора, които искат да поддържат добра форма у дома, където им е по-удобно.Много от клиентите са семейни двойки, и то не само млади хора, но и доста на възраст над средната. Имало дори случай, когато млада жена купила велоергометър като подарък за баба си.Кростренажорът е предпочитан основно от жените. Силният пол като цяло се интересува повече от комбинираните уреди, които помагат за трупане на мускулна маса, а не толкова за изгаряне на калории и отслабване. Някои клиенти си купуват за вкъщи и “бягащи пътеки”,които са доста по-скъпо удоволствие.
Много полезен според познавачите е гребният тренажор, който имитира гребане, а то включва участието на голяма част от мускулите.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат