май 30

Burn-out се превърна в бич за хората в активна възраст,занимаващи се с динамичен безнес. Предметът на изгаряне е в много области.В номенклатурата на Bum-out има твърде малко конкретни факти както за симптомите така и по отношение на повечето научни изследвания. Бум натеории, неясни критерии,носещи повече вреда, отколкото полза.
Концепцията за прегаряне е разработена през 1970 г. в САЩ. Наблюдинията в началото са само по отношение на специалисти, работещи във сверата на високите технологии и програмирането.По-късно се обръща внимание и на други професии.Днес се счита, че дори на домакини могат да имат този изчерпващ психикатасъстояние. В точния смисъл на думата проблема не е самостоятелен – нито само психически, нито само физически а е комбинация от симптоми и официално представен като самостоятелна диагноза.
Установено е, че далеч не всеки реагира със същия натиск за съвършенство до изгаряне,когато върши своите професионални задължения.Това зависи както от желанието за съвършенство, така и от професионалната среда и социалните норми. Времето изисква да се работи все повече и повече и по-бързо в конкурентна среда което тласка човек в състояние да изгори изпълнявайки в пълна степен и с добро качество своята работа.Това често се таксува като депресия или преумора а всъщност е изконсумиране на психиката от ежедневните и изморителни задължения.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат