авг 15

Трябва ли да си ЛУД за да вябваш в паранормалното?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Социологически анкети показват, че повече от 2/3 от американците вярват в съществуването на призраци, извънземни, астрология и други паранормални явления. Докато някои определят тези хора за луди, социолозите мислят друго.Докато слънцето залязва, екипаж, дърпан от коне, развежда туристите из историческите улици на тексаския град Джеферсън. Много туристи идват в града заради екскурзии, по време на които гидове разказват истории за къщи, обитавани от призраци. За други вярата в призраци е проява на безумство.
За разлика от животните мозъкът на човека се опитва да предскаже бъдещето и да намери причина за събитията от миналото. Поради тази причина ние винаги търсим обяснение на случващото се. С изследвания на свръхестествени явления се занимава и професорът по социология Карсън Менкен. Той работи в университета Бейлър, щата Тексас. Заедно със свои колеги Менкен е достигнал до извода, че хората, които вярват в паранормални неща, са напълно порядъчни и със здрав разум.”Те имат обикновена работа, семейство, плащат си сметките. Във всичко друго те отговарят на разбиранията ни за нормален живот, освен когато става дума за необичайното им хоби”, пояснява ученът. Миналата година Карсън Менкен и двама негови колеги от университета издават книга “Паранормалната Америка”. Тя е посветена на хората, които вярват в различни паранормални явления. В частност, те установили, че мъжете вярват повече в съществуването на извънземни, отколкото жените. От друга страна, дамите се увличат по гадателки и вярват, че може да видят духове. Хората, които не са завършили училище, по-често вярват в призраци и медиуми, но хората с висше образование също прояват известен интерес към свръхестественото. По думите на Менкен хората, които изпитват влечение към паранормалните явления, понякога търсят открития, например - доказателства за съществуването на НЛО или призраци. В наши дни вярата в свръхестественото се подкрепя от многобройни филми и телепредавания за призраци и НЛО.
“Погледнете само колко програми са посветени на тази тематика. Има паранормални реалити предавания. Има телевизионни компании, които работят единствено и само в тази ниша. Паранормалното се превърна в интересна част от нашата култура”, допълва ученът.
Според него паранормалните явления са проникнали в САЩ най-вече от други страни и култури. Имигранти от Латинска Америка, Азия и други страни донасят със себе си “своите” призраци.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат