окт 25

Според шведско изследване, цитирано от Би Би Си (BBC), цветът на очите, косата и кожата влияе върху характера и склонността към различни заболявания. Така например тъмнокосите хора са с по-здрава психика, а тези със светли коси били склонни към повечко капризи. Също така по тоновете на косите ни могат да бъдат предсказани и предразположения към редица заболявания, твърдят скандинавските учени.
Редица техни експерименти показват, че нервната система на личностите с кестенява или черна коса е с по-издръжливи параметри, като същото се отнася и за тяхното психично равновесие. Блондините и блондинките (но тук говорим за техните естествени представители) се оказали доста по-изнежени като здраве на духа, но за сметка на това се нуждаели от по-малко лекарства в сравнение с брюнетите и брюнетките.
По-нататък в проучването се твърди, че хората с рижава коса са застрашени в по-голяма степен от рак на кожата. Този факт се дължи най-вече на обсипаната им с лунички кожа.
Представителките на нежния пол, които имат тъмни коси са по-податливи на генетични заболявания, главоболие депресия и сърдечно-съдови проблеми. Тези, които са с дълга грива пък се оказа, че били по-спокойни и консервативни, а хората, променящи често нюанса на прическата си постоянно търсят себе си, заявяват шведските лекари пред Би Би Си.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат