ное 2

Влизаме в сезона на ДЕПРЕСИЯТА

публикувано от: доктор Веселин Герев

Наложило се е да си смените работата, която толкова сте харесвали… Или сте се разделили с половинката си… Но преди цели шест месеца! И въпреки че вече трябваше да ви е минало… И въпреки това все още не искате да ставате от леглото сутрин. Депресия или просто мрачно настроение? Сигурно сте чували, че мъжете са от Марс, а жените от Венера? И с депресията е така. Двата пола преживяват депресията различно. Жените се фокусират върху чувството на тъга, безполезност и вина. Мъжете се оплакват от умора и раздразнителност, имат проблем със съня и изгубват интерес към това, което правят.
Статистиката показва, че жените изпадат в депресия три пъти по-често от мъжете.
Но много от тях дори не знаят, че са в такова състояние. До голяма степен това се дължи на факта, че депресията и другите психични разстройства дълго са се приемали като табу и за тях се е споменавало само в най-тесен кръг. Днес обаче не е така.
Факт е, че заболяването е по-разпространено, отколкото мнозина продължават да мислят. По оценки на експерти от Световната здравна организация, депресията засяга не по-малко от 20 милиона хора годишно, а до 2015 г. това ще е второто водещо заболяване в някои страни след сърдечните болести . Депресията не бива да се пренебрегва – тя е сериозно заболяване, а не нещо, от което лесно можете “да се измъкнете сами”! Това е така защото при това състояние намалява хормона на щастието СЕРОТОНИН в нервната клетка.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ съдържа естествен прекурсор на серотонина.Само за няколко дни той набавя необходимите количества от веществото и облекчава мъчителните депресивни състояния.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат